Weeg je voedsel af
Hoeveel rijst, pasta of groenten je moet klaarmaken, is soms moeilijk in te schatten. Je kunt de hoeveelheden afwegen met een weegschaal of gewoon met een koffiekopje. Schrijf een tijdje op hoeveel gram pasta, aardappelen of asperges je hebt gekookt en of het te veel of te weinig was. Zo leer je beter inschatten hoeveel je nodig hebt.
Leer koken met restjes
Belanden bij jou thuis volgende voedingswaren nog vaak in de vuilnisbak? Ze vormen nochtans de basis voor enkele lekkere en snelle maaltijden en tussendoortjes. Laat je inspireren.
Recepten met oud brood |
|
Recepten met restje aardappelen |
|
Recepten met restje rijst |
|
Recepten met restje bereide groenten |
|
Recepten met restje pasta |
Meer inspiratie?
- Kliekipedia
- Ecosmos
- De kookboeken ‘No Leftovers’ en ‘No Waste Cooking: van aardappelschil tot wortelloof’ van KVLV
Downloads
- Inspiratiefiche 'Snelle maaltijden en tussendoortjes met restjes' (1.3 MB) "pdf"
- Fiche 'Wat betekenen 'Te gebruiken tot' en 'Ten minste houdbaar tot'?' (668.13 KB) "pdf"
- Fiche 'Hoe bewaar je groenten en fruit?' (642.16 KB) "pdf"
- Fiche 'Waar bewaar je groenten en fruit?' (1.21 MB) "pdf"
- Fiche 'Hoe organiseer je je koelkast?' (182.53 KB) "jpg"