Comeos en de Unie Belgische Catering

Tal van (groot)handelaars brengen het verwerkte voedsel van de voedingsindustrie naar de horeca en de consument. Sectororganisatie Comeos vertegenwoordigt de Belgische handel- en dienstensector. Samen stellen zij 400 000 mensen te werk. UBC is de beroepsfederatie voor grootkeukenprofessionals en vertegenwoordigt zo’n 7 500 Belgen in de cateringsector.

Wat doen Comeos en UBC?

Voor (groot)handelaars en cateraars betekenen voedseloverschotten nettoverlies. De handelaar of cateraar ziet zijn inkomsten dalen. Om dat te vermijden wordt de verkoop optimaal gestuurd. De interne organisatie, de logistiek en de bevoorrading van winkels en restaurants worden dan ook zo scherp mogelijk berekend om overschotten te vermijden. De sector is dagelijks begaan met de preventie, vermindering en valorisatie van voedseloverschotten.

  • Computermodellen berekenen nauwgezet de verkoop van producten en sturen de bevoorrading aan.
  • Voedsel dat blijft liggen, wordt via snelverkoop goedkoper aan de man gebracht.
  • Bruikbare voedseloverschotten gaan in eerste instantie naar voedselbanken. Heel wat handelaars werken samen met liefdadigheidsorganisaties. Wat niet meer eetbaar is, wordt gebruikt als compost, dierenvoeding of om biomethaan te produceren.

Meer info: http://comeos.be/home
Contacteer Comeos of UBC: info@comeos.be